6 oktober start nieuwe seizoen van de Culturele Raad

De Culturele Raad gaat weer los! Met mooie avonden met inhoud en ontspanning. Een total experience met interessante sprekers, muziek, onvoorspelbare optredens en humor. En na afloop nog even lekker napraten met “Alleen maar leuke mensen”.

Op 6 oktober weer een interessante schrijver: Abdelkader Benali. Abdelkader kijkt op een unieke manier naar maatschappelijke ontwikkelingen, als een schrijver: met oog voor het detail en het grote verhaal. Door het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken te bestuderen weet hij een krachtig verhaal neer te zetten.

De boeken van schrijver, programmamaker en spreker Abdelkader Benali zijn meerdere malen onderscheiden met prestigieuze literaire prijzen als de Geert-Jan Lubberhuizenprijs voor zijn debuutroman en voor zijn roman de Langverwachte zelfs de Libris Literatuurprijs.

De muziek komt dit keer van ‘Zoetwater’. Zoetwater bestaat uit de broers Jelle en Sieb en komt uit Amsterdam. Zoetwater maakt akoestische folk: gevoelige muziek met een zweem van melancholie, in de Nederlandse taal. De muziek is veelal klein en breekbaar.

De Culturele raad zal de Culturele Raad niet zijn als humor niet volop de zaal zal vervullen.

Let op: een fijne sfeer schijnt onvermijdelijk bij de Culturele Raad. Het gerucht dat sommige artiesten zich zouden laten uitbetalen in duivekaters van bakker Verhagen, kunnen wij helaas bevestigen noch ontkennen. Evenals het gerucht dat onze cultuuranarchist Gerrit van den Nieuwendijk tijdens de Zaanse UITmarkt een
paaldans-act heeft opgevoerd.

Kaarten (€ 15,-) via info@crzaanstad.nl, of via www.crzaanstad.nl

Heel graag tot ziens op 6 oktober. 20:30 uur.
Let op: De Culturele Raad is op 6 oktober te vinden op een nieuwe locatie:
De Vermaning Westzijde 82 Zaandam.
Parkeren is mogelijk achter het pand van Dirk van den Broek.