Nieuw seizoen, nieuwe locatie

6 oktober was het zover. Niet alleen de start van het nieuwe seizoen, maar ook op een nieuwe locatie De Vermaning in Zaandam.

De geluiden van het publiek waren enthousiast over de nieuwe locatie. Hoewel een enkeling ook vond dat de Oude Chocolade Fabriek van Verkade met zijn industriële sfeer ook iets had. En mensen die Serah Artisan hebben meegemaakt denken ook nog met weemoed daar aan terug.

Een mooi en vol programma dit keer. Met Jelle en Sieb van ‘Zoetwater’ die zich als een vis in het water voelden met het zeer geïnteresseerde publiek. Het publiek werd vervolgens uitgedaagd de melancholische sfeer van de liedjes van ‘Zoetwater’ naar de absurde humor van de Ronald Smink te overbruggen. En dat lukte probleemloos.  Met Ronald werd het publiek alle kanten opgesmeten. Als je dacht te weten hoe het verhaal zou lopen werd je vervolgens verrast door een onvoorspelbare wending. Zijn beweeglijkheid deed aan Bert Visscher denken.

Intussen kon het publiek gebruik maken van de heerlijke soms stevige massage van Dany Dobrito. Bijna een vast gegeven bij de Culturele Raad.

Na een heerlijk drankje in de pauze in de nieuwe Vertoeving was het de beurt aan Abdelkader Benali. Het overbruggen van de cultuur van Marokko naar het leven in Rotterdam-Zuid werd door Abdel op een symbolische manier verteld. De platono en de banaan waren de symbolen. De veelzijdigheid van Benali kwam goed naar voren in zijn optreden.

Zaterdag 17 november zijn we er weer in de Vermaning met o.a. Bas Heijne, o.a. winnaar van de P.C. Hooft-prijs 2017, columnist en essayist van NRC Handelsblad, waar hij de actualiteit op een bijzondere wijze doorgrondt. Presenteerde Zomergasten. Dat wordt een zeer, zeer interessante avond. En humor zal er zijn en vast ook muziek. Maar niets is zeker bij de Culturele Raad en zelfs dat niet.