Geheim van de Geluksprofessor ontrafeld

Patrick optreden CRZ‘De volgende avond van de Culturele Raad Zaanstad belooft weer inspirerend te worden.’
Dat stond in de aankondiging van het programma van afgelopen zaterdag. Hiermee bleek niets te veel gezegd. Het publiek van de Culturele Raad Zaanstad heeft geboeid het ‘Geheim’ van Geluksprofessor Patrick van Hees aangehoord. Patrick gaf een gefundeerd, maar ook een beeldend Sanne Daas optreden CRZ‘college’ over Geluk, waarbij hij op een ongedwongen manier het publiek betrok. Met recht wordt Patrick gezien als één van meest inspirerende Nederlandse deskundigen op het gebied van Geluk.
‘Ge-wel-dig!’ was de reactie van één van de aanwezigen. Met deze reactie werd zeker het algemeen gevoel van de voordracht van Patrick verwoord.
Het publiek was ook onder de indruk van Sanne Daas, de 18-jarige singer songwriter uit Wormer.
Zij vertolkte haar zelf geschreven en gecomponeerde liedjes op een prachtige manier. Gevoelig en mooi. En begrijpelijk een beetje nerveus voor een uitverkochte Serah Artisan. Bijzonder was dat Sanne een song ten gehore bracht met als inspiratie het boek ‘de Geluksprofessor’ van Patrick van Hees.

Alex Ploeg optreden CRZOok Alex Ploeg, een opkomend talent in stand-up land trad op. Alex bleek niet voor niets de winnaar te zijn van de eerste prijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Een sterk en boeiend optreden, met veel vaart en geweldige woordspelingen en onverwachte wendingen.
De Culturele Raad zou de Culturele Raad niet zijn als zij niet ook een podium gaven aan andere talenten. De stadsdichter van Zaanstad Cees-Jan Sierhuis werd “spontaan” op het podium gevraagd en bracht een aantal heerlijke door hem geschreven gedichten ten gehore. Cees-Jan groeit zichtbaar in zijn rol als stadsdichter van Zaanstad. En het kon niet op bij de Culturele Raad. Niet alleen werden plakjes duivekater (geluk is ook delen). in de pauze uitgedeeld (gesponsord door bakkerij Verhagen uit Westzaan) maar ook Magic Collo, een heel erg jong Zaans magisch talent deed in de pauze van zich spreken met grappige en onverklaarbare goocheltrucs.

Een teleurstellend geluid uit de zaal was hoorbaar toen René Sman aankondigde dat de volgende voorstelling van de Culturele Raad pas op 4 oktober plaats vindt. Ook dan biedt de Culturele Raad vast weer een verrassend, inspirerend en boeiende avond.